Nyheter
2017-10-20

20 författare klara till nystartade digitala förlaget Bonnier Bookery

Jonas Bonnier, Malin Persson Giolito, Johan Theorin och Anna Jansson är fyra av 20 författare som redan skrivit på avtal med det nystartade digitala förlaget Bonnier Bookery och utkommer i början av 2018. Planerad utgivning helår är 25 titlar, alla i både e-boks- & ljudformat.

”Gensvaret för Bonnier Bookery har varit fantastisk och vi gör en rivstart i början på nya året. Vi har identifierat nya möjligheter att berätta och förpacka och vi är löjligt glada över att få detta kvitto på att fler och fler författare vill skriva för digitala format och gillar den kreativa utmaningen. Det finns idag en stor publik på digitala plattformar som både suktar efter bra berättelser från sina favoritförfattare och vågar pröva nya namn”, säger Åsa Selling, förlagschef på Bonnier Bookery.

”Det enda jag har vetat under en lång tid nu är att jag absolut inte vill skriva om terrorism. Så när Åsa Selling frågade om jag skulle vilja skriva en historia om terrorism, då svarade jag ja direkt. Det är så det funkar för mig. De historier jag tycker verkar svårast att berätta, det är de jag inte kan låta bli. Jag tycker också att det ska bli roligt att skriva i ett kortare format och att det blir spännande att se hur den digitala utgivningen tas emot”, säger Malin Persson Giolito, författare till Störst av allt.

Ytterligare författarskap på Bonnier Bookery under 2018 är Marit Danielsson, Anna Fredriksson, Pernilla Glaser, Emma Hamberg, Anders de la Motte, Per Naroskin, Sara Paborn, Linda Skugge och Sigrid Tollgård, Viveca och Camilla Sten, Katarina Wennstam m fl.

Bonnier Bookery startade i april och planerar att ge ut 25 titlar under 2018, de första kommer i januari. En betydande del av utgivningen kommer att bestå av nya format som anpassats till läsarnas och lyssnarnas beteenden i den digitala världen. Alla titlar kommer att utges både som e-bok och ljudbok och finnas hos alla återförsäljare som säljer digitala böcker.

“Några av de format som vi kommer att arbeta mest med – och som inte förekommer så ofta i pappersvärlden – är följetong/serie, samt kortare format såsom kortromaner och kortare faktatexter och fackböcker inom personlig utveckling, true crime och reportage”. I lyssningstid kan formaten röra sig mellan 1-2 timmar, berättar Susanna Romanus,